EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Тестове на "Дунав мост" 2

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Тестове на "Дунав мост" 2

mail07:20 | 11.04.2013прегледи 1908 коментарикоментари 0


Във вторник на “Дунав мост 2” са правени тестове с автомобил, който е изминал разстоянието до Калафат и обратно със скорост 100 км/ч. Това съобщи в Русе българският президент Росен Плевнелиев.
"Дунав мост 2" при Видин ще бъде пуснат в експлоатация в средата на май, съобщи още държвният глава, който посети "Дунав мост 1", където трафикът бе затруднен заради дупка в българския участък от съоръжението.
По този повод той коментира:” С една дупка на платното наистина запушихме пътя Европа - Азия".
"Преценката на експерти в много министерства е, че "Дунав мост 3" и "Дунав мост 4" трябва да се строят при Русе и при Силистра-Кълъраш. Тук е огромният трафик, тук е и най-голямата натовареност от гледна точка на туризъм и индустрия.”, допълни той.
Релси свързаха Дунав мост 2 с Румъния, съобщиха от пресцентъра на проектната компания по строителството на Дунав мост Видин – Калафат. Испанската компания, която изгради съоръжението - FCC Construccion съедини жп линията по Дунав мост Видин - Калафат с тази в Румъния, като монтира последните свързващи звена от железния път. Железопътната линия е изградена от километър 9+749 до километър 13+169. Заради разлика във височината на българския и румънския бряг, където мостът пресича Дунав, влаковите композиции ще преминават по жп естакада и плавно ще достигат нивото на шосейния път при стълб РВ5 на моста в посока България-Румъния.
На прикаченото видео на компанията-изпълнител се  проследява полагането на релси по жп трасето на моста от 6 април 2013 година.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg