EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Темите в ЕП тази седмица

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Темите в ЕП тази седмица

mail09:36 | 26.05.2020прегледи 917 коментарикоментари 0


Депутатите ще се запознаят с новото предложение за дългосрочния бюджет на ЕС и ще обсъдят отражението на кризата върху туризма и мобилността на работниците.

  Парламентът ще има пленарна сесия в сряда, за да се запознае с новите предложения за дългосрочния бюджет на ЕС и фонда за възстановяване.  

В сряда председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще представи в пленарна сесия предложение за бюджета на ЕС за 2021-2027 г. и план за икономическо възстановяване от кризата. Депутатите вече заявиха, че ЕС трябва да инвестира 2 трлн. евро, за да бъде преодолян ефектът от пандемията.

Председателят на Парламента и лидерите на политическите групи ще проведат среща с германския канцлер Ангела Меркел в сряда сутрин.

Бъдещето на ЕС ще бъде тема на дискусия в комисията по конституционни въпроси във вторник. Депутатите ще разискват организацията на планираната Конференция за бъдещето на Европа. В резолюция на 17 април Парламентът призова за свикването на конференцията възможно най-скоро.

Комисията по транспорт ще обсъжда в четвъртък препоръките на Европейската комисия за постепенно вдигане на ограниченията за пътуване, което би позволило възстановяване на туризма през лятото.

Във вторник комисията по заетост ще дискутира отражението на здравната криза върху движението на работници в Европа.

Ръководителят на външната политика на ЕС Жозеп Борел ще говори във вторник пред подкомисията за сигурност и отбрана за ефекта от COVID-19 върху сигурността на ЕС.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg