EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Теми от българския печат

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми от българския печат

mail10:10 | 27.12.2014прегледи 1049 коментарикоментари 0


Нещастният случай край село Горно Ябълково е описан във водещите материали на днешните печатни издания. „Камион с петнадесет полицаи падна в дере, шофьорът загина, шестима са в болница с тежки контузии“, пише Труд. Вестникът изрежда трите версии на разследващите: поднасяне на хлъзгав път, на водача му е прилошало, техническа повреда по време на движение.

„Мутирал вирус ни удря след празниците. Грипът идва през януари, тръшва 900 хиляди души“, пише Монитор. „Ваксините и антибиотиците са неефикасни пред новия щам“, предупреждава вестникът.

Болничните ще се плащат по-бързо от 1 януари, информира Стандарт. „Националният осигурителен институт ще ги превежда до пет работни дни след подаване на документите. Това стана възможно с новата наредба, чрез която болничните вече ще се подават по електронен път. Досега изплащането на парите се бавеше повече от месец.“

Изтичащата година може да бъде определена като година на дефлацията, пише Преса. Общото годишно намаление на цените е с 0,6 на сто. Токът и почивките обаче поскъпнаха, отбелязва вестникът в подробен преглед на цените на стоките и услугите у нас./БНР

„Почти 100 000 нови пенсионери за 2014 година отчете Националният осигурителен институт. Толкова голям брой не е имало от началото на пенсионната реформапреди 14 години”, пише 24 Часа. Общото увеличение спрямо 2013-та е с 22%, а при военните и полицаите - с цели 74%. Според експерти рекордното увеличение на броя на новите пенсионери се дължи на неяснотите около бъдещото нарастване на изискванията за излизане в пенсия. Предвижданията на НОИ за следващата година са новите пенсионери да са с 8 000 по-малко заради увеличението на изисквания стаж с четири месеца.

От 1 януари догодина всички българи, работещи у нас и в чужбина, няма да прекратяват трудовите си договори, за да им бъде отпусната заработената пенсия, съобщава Преса. Промяната в Кодекса за социалното осигуряване бе обнародвана в извънреден брой на Държавен вестник след решение на съда на Евросъюза в Люксембург.


Тагове: печат, теми
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg