EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Телефонен разговор Борисов - Туск

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Телефонен разговор Борисов - Туск

mail06:35 | 22.06.2016прегледи 4250 коментарикоментари 1


Премиерът Борисов и председателят на Европейския съвет Доналд Туск проведоха телефонен разговор, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.
Премиерът Бойко Борисов е запознал председателя на Европейския съвет Доналд Туск с решението на Арбитражния съд в Женева по търговския спор между НЕК и "Атомстройекспорт", във връзка с проекта за АЕЦ "Белене". В телефонен разговор, той го е информирал за писмото, което страната ни ще изпрати до Европейската комисия и е посочил, че разчита на съдействието му правителството да получи становище относно последващите си действия, които да защитят в максимална степен националния интерес, в съответствие с енергийната политика на Европейския съюз.
Борисов и Туск са обменили мнения и по темите, които ще бъдат обсъждани на заседанието на държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС. Една от тях е миграцията и ситуацията след сключването на споразумението между ЕС и Турция. Премиерът Бойко Борисов е припомнил, че България вече е подписала с Турция протокол към споразумението и на утрешното правителствено заседание той ще бъде утвърден. Борисов е посочил, че въпреки отказа от последната седмица на Турция да бъдат приети обратно в страната незаконно преминали на наша територия лица, положението по границата е под контрол и България е предприела всички необходими мерки за гарантиране на сигурността й. Премиерът е изразил очакване на предстоящото заседание в Брюксел темата да бъде обсъдена задълбочено, като се отчитат ангажиментите, които всички солидарно поемат за разрешаването на проблема.
В телефонния разговор е засегната и темата за референдума в четвъртък за членството на Обединеното кралство в ЕС. Премиерът Борисов е посочил, че страната ни уважава суверенното право на всеки народ да определя своята съдба и вярва в мъдростта на жителите на Великобритания. България е убедена, че оставането на страната в ЕС е в общ интерес и именно като част от усилията да бъде насърчен позитивният вот на референдума, подкрепихме през февруари новата политическа договореност с Обединеното кралство, е казал Борисов.


 
Коментари
 
Гергов - 22-06-2016 г. 06:42:47

Що не казвате, че БОКо е поканил Туск в къщата си в Банкя за да хапнат по една филийка с мас от личните прасета на БОКо в кочината му в двора, хранени с безплатна помийка от почивните МВР- и МНО-станции в Банкя и обгрижвани от полковник от УБО (пардон НСО)?!

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4151