EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Съкращения и в Дойче телеком

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Съкращения и в Дойче телеком

mail13:02 | 05.07.2019прегледи 822 коментарикоментари 0


"Дойче телеком" (Deutsche Telekom) ще съкрати значителен брой работни места и ще затвори няколко десетки магазина като част от процеса на преструктуриране на компанията, съобщи в сряда в-к "Ханделсблат", цитирайки източници, запознати с въпроса.

Изданието посочва, че германският телекомуникационен оператор се опитва да съкрати около 1200 от 4500 работни позиции и да затвори около 40 от 500-те си магазина, тъй като клиентите все повече се обръщат към цифровите услуги.

Източниците на "Ханделсблат" добавиха, че компанията иска да изясни окончателните подробности и графика на подобни съкращения в преговори с работния съвет, като самите преговори трябва да започнат в близко бъдеще. Компанията не коментира информацията, но отбеляза, че "честотата на клиентите в търговията на дребно" намалява, докато онлайн бизнеса й започва да се увеличава.

"Дойче телеком" съобщи през май, че приходите за първото тримесечие на тази година са били с почти 9% по-високи от тези през същото тримесечие на миналата година и че печалбата му преди лихви, данъци, обезценка и амортизация (EBITDA), е скочила с 22,6%. Нетната печалба обаче спадна с 9.3%, а нетният дълг на телекомуникационната компания се увеличи с 42.5%.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg