EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Съживяване на онлайн търговията

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Съживяване на онлайн търговията

mail16:20 | 12.05.2011прегледи 617 коментарикоментари 0


Според експертите броят онлайн продажби на стоки и услуги от различен вид за изминалото тримесечие на 2011 година се е повишил с приблизително 12 процента в сравнение от последните три месеца на 2010 година, съобщи kaldata.com, като се позова на анализ на ComScore, цитиран от news.bg. Tова е шестият по ред месец, в който се отбелязва ръст в онлайн търговията.
Специалистите, взели участие в проучването, допълват, че най-вероятно това е само началото и броят на електронните продажби в интернет тепърва рязко ще се покачва. Този ръст ще се усети още в следващите няколко месеца на 2011 година, смятат те.
В доклада за резултатите на маркетинговото проучване ComScore сочат, че само в САЩ приходите от онлайн търговията са достигнали до сумата от 38 милиарда щатски долара. Рекордът от последното тримесечие на миналата 2010 година не беше разбит, но анализаторите твърдят, че това е съвсем нормално, тъй като тогава бяха празниците, в които най-усилено пазаруват потребителите.
Приходите за последното тримесечие на 2010 година достигнаха до главозамайващата сума от 43,4 милиарда щатски долара - с 11 процента повече от същия период за предходната 2009 година.
От ComScore подчертават, че този ръст от 12 процента за първото тримесечие на 2011 година се дължи най-вече на увеличение в броя на самите купувачи - общо със 7 процента, както и на увеличението на транзакциите, извършени от един потребител - с 9 процента.
Сред най-купуваните стоки в интернет пространството се нареждат електронните книги, видеоигрите, конзолите, мобилните устройства и аксесоари, софтуер и периферни устройства, персоналните компютри и лаптопите, както и всякакъв друг тип потребителска електроника.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg