EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Събития на 3 април

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Събития на 3 април

mail09:03 | 03.04.2013прегледи 327 коментарикоментари 0


Будапеща - През втория и последен ден от посещението си в Унгария президентът Росен Плевнелиев ще се срещне със заместник-министър председателя на Унгария Тибор Наврачич. По-късно Росен Плевнелиев ще открие изложбата "Труден избор с голямо значение: съдбата на българските евреи" в Мемориалния център на Холокоста по повод 70-годишнината от спасяването на българските евреи.

Прага - Пред двореца Храдчани ще бъде издигнато тържествено знамето на ЕС в присъствието на президента Милош Земан и председателя на ЕК Жозе Мануел Барозу. След церемонията Земан ще подпише документа за създаване на резервен валутен фонд на ЕС като допълнение към Лисабонския договор. Двете събития не бяха възможни при предишния чешки президент - евроскептика Вацлав Клаус.

Москва - Руският премиер Дмитрий Медведев ще се срещне с президента на Йемен Абд Рабу Мансур Хади, който е на официално посещение в Русия.
- Очаква се парламентът да утвърди предложената от президента Владимир Путин Елвира Набиулина за нов централен банкер на страната.

Санкт Петербург - Открива се международното изложение "Светът на автомобилите - 2013".

Никозия - Очаква се днес новият кипърски министър на финансите Харис Георгиадис да положи клетва и да поеме поста.

Букурещ - Румънският президент Траян Бъсеску свиква след обяд заседание на Върховния съвет за национална отбрана, на което ще се обсъждат процесът по присъединяване на Румъния към Шенгенското пространство, както и теми, свързани със сигурността и стратегически сектори на икономиката.

Вилнюс - Турският президент Абдуллах Гюл пристига на посещение в Литва, която поема от 1 юли председателството на Европейския съюз.

Анкара - Върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Катрин Аштън ще разговаря с турския външен министър Ахмет Давутоглу за развитието на европейско-турския политически диалог.

Атина - Обявена е двайсет и четири часова стачка на моряците, поради което няма да се движат корабите в Гърция.

Нджамена - Извънредна среща на върха на Икономическата общност на държавите от Централна Африка, посветена на обстановката в ЦАР.

Казабланка - Френският президент Франсоа Оланд започва двудневно държавно посещение в Мароко.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4189