EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Строят АМ „Люлин” четири пъти по-бързо

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Строят АМ „Люлин” четири пъти по-бързо

mail15:30 | 29.06.2010прегледи 734 коментарикоментари 0


50 милиона лева са отделени за покриване на разходите по отчуждителни процедури във връзка със строителството на инфраструктури обекти и от следващата седмица пътната агенция започва с плащанията. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев на пресконференция след отварянето на ценовите оферти за Лот 4 на магистрала "Тракия".
21 милиона лева ще са за отчуждителни процедури, свързани със строителството от Софийския околовръстен път до гара Яна, 19 млн. лева за околовръстния път в участъка от "Симеоновско шосе" до "Младост 4". Останалите средства са за магистралите "Струма" и "Марица".
Министърът информира, че 62 на сто от строителните дейностите по магистрала "Люлин" са извършени, като скоростта на работа е четири пъти по-голяма спрямо последните години. Около 60 на сто са разплащанията по строителството на обекта. Няма промяна в заложените срокове за приключването му.
До края на седмица с приемането на промените в бюджета за 2010 г. на второ четене ще бъде одобрена сумата от 63 млн. лева за удовлетворяване през тази година на допълнителните претенции за оскъпяване на обекта от страна на турския изпълнител.
Останалата сума до 84 млн. лева, на колкото се изчислява допълнителното оскъпяване, ще бъде заложена в бюджета за 2011 година.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg