EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Строи се нов храм на Божията майка в Троян

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Строи се нов храм на Божията майка в Троян

mail05:20 | 12.06.2015прегледи 2006 коментарикоментари 0


Днес, 11 юни 2015 г. , в деня на християнския празник на Православната църква, посветен на образа на Божията майка "Достойно Есть”, в Длъжковската махала на град Троян се отслужи тържествен водосвет от отец Марин и се направи „първа копка” за построяването на едноименен православен християнски храм .
Този християнски храм ще се издигне с благословението на Негово Високопреосвещенство Ловчанския Митрополит Гавриил и с надеждата, че това ще бъде още една съкровищница на вярата и духовното познание, която ще зарадва и изпълни душите на миряните от този край с благодарност, мъдрост и вяра.
Присъстваха заместник-кметът на град Троян - Ангел Ангелов, председателят на Общинския Съвет - Ангел Балев, Магдалена Цвяткова – кметски наместник, д-р Цветомила Дудевска – Управител на „СБАЛББ-Троян” ЕООД, свещеници от Троянския манастир, много приятели и гости, миряни от града и околността.

Българското копие на иконата на Божията майка "Достойно есть" се намира в Патриаршеския катедрален храм "Св.Александър Невски" от 27 октомври 2012 г. и е третото официално копие на иконата, направено в Света Гора.
Сред множеството чудеса, станали с помощта на иконата на Света Богородица са и излекувани хора от тежки болести и семейства, получили дълго чакани рожби.
Вече повече от 1000 години чудотворната икона на Божията майка "Достойно есть" или "Милуваща" помага на вярващите за изцеление от душевни и телесни болести.

 


 


Тагове: храм, Троян
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg