EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Стотици англичани не платили данъци в Чепеларе

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Стотици англичани не платили данъци в Чепеларе

mail11:30 | 01.07.2010прегледи 736 коментарикоментари 0


Около 600 англичани не са платили данъци и такси за апартаментите си в Пампорово през последните две години. Това съобщи заместник-кметът на Чепеларе Георги Пепеланов, цитиран от bTV и БТА. От общината са изпратили към длъжниците във Великобритания уведомителни писма и покани за доброволно плащане.
Английските собственици на апартаменти в хотели в Пампорово дължат суми за данък "сгради" и такса "смет" от 2008 г. до 2010 година. От общината са им изпратили писма с текстове на английски на адресите им във Великобритания. 
Уведомителните писма ще струват на администрацията в Чепеларе около 1 000 лева. От общинската управа предполагат, че закъснялото разплащане е в резултат на недоразумение между фирмите, управляващи апартаментите, и собствениците. 
Руснаци и испанци също имат апартаменти в Пампорово, но те редовно си плащат задълженията, обяснява Георги Пепеланов. По неговите думи несъбраните данъци и такси за имоти в Пампорово в момента са около 600 000 лева, а сред длъжниците са и големи хотели в курорта.
Хотелиерите в общината са внесли досега около една трета от декларираните суми за курортна такса.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg