EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

СТО се тревожи за Европа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

СТО се тревожи за Европа

mail11:15 | 24.07.2012прегледи 686 коментарикоментари 0


Икономическото положение в Европа е много трудно и останалата част от света е изключително обезпокоена, заяви пред журналисти в Париж генералният директор на Световната търговска организация (СТО) Паскал Лами след среща с френския президент Франсоа Оланд. В Европа "положението е много трудно", подчерта Лами на няколко пъти, предаде Франс прес. "Това очевидно е основният залог на идните седмици и месеци", каза шефът на СТО.
"Останалата част от света е изключително обезпокоена от това което става или не става в Европа", подчерта Лами. По проблемите на конкурентоспособността на френската икономика Лами коментира, че "решението минава вероятно през прехвърляне на бреме, което тегне върху компаниите към домакинствата, независимо по какъв начин - дали чрез социално ДДС или увеличаване на вноските за социално осигуряване, като се внимава за въздействието, което това може да има върху потреблението".
Депутати гласуваха миналата седмица отмяна на социалното ДДС, което бе одобрено през февруари от правителство на предишния премиер Франсоа Фийон и трябваше да влезе в сила от 1 октомври.
На 18 юли френският парламент отмени повишаването на ДДС, което бе прието при управлението на предишния президент Никола Саркози. Чрез увеличаването данъка със "социалния ДДС" от 1,6 на сто се целеше облекчаване на работодателите от част от разходите за щедрата социална система на Франция.
В предизборната си кампания Оланд обеща да отмени повишаването на ДДС, твърдейки, че мярката отслабва конкурентоспособността и намалява покупателната сила на френските потребители.

 


Тагове: СТО, Европа
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg