EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Станишев: Утре няма да има оставка!

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Станишев: Утре няма да има оставка!

mail12:06 | 12.06.2014прегледи 868 коментарикоментари 0


След като няма политическа воля за спешни избори, кабинетът не трябва да бърза с оставката. Това коментира пред журналисти председателят на БСП Сергей Станишев. Той посочи, че другите политически сили не желаят спешни избори и това е видимо от техните реакции. По думите му отговорното отношение би било изборите да са в края на юли. "Но след като няма такава политическа воля, не смятам, че тогава кабинетът трябва да бърза с оставката. От ГЕРБ няма политическа воля за провеждане на бързи избори", коментира лидерът на БСП. В отговор на въпрос Станишев потвърди, че оставката на кабинета няма да е преди заседанието на КСНС във вторник.

Вотът на недоверие към правителството на Пламен Орешарски за провал в областта на фискалната политика трябва да бъде гласуван в утре, 13 юни от 9 часа.

ГЕРБ поиска оставка на Орешарски най-късно до вторник, когато ще заседава КСНС, и дата за предсрочен вот, съобщи пред журналисти в Народното събрание зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева, след заседание на групата. Днес парламентът не събра кворум, за да започне работа и да разгледа исканията за референдум по изборните правила на президента и на Инициативен комитет, който събра 550 000 подписа. Ръководството на групата на опозицията обаче от сутринта избягва директен отговор на въпроса дали утре ще са в пленарната зала, когато сутринта от 9.00 часа трябва да е гласуването по петия вот на недоверие заради фискалната политика и да бъдат изслушани за "Южен поток" премиерът Пламен Орешарски и министърът на енергетиката Драгомир Стойнев. И двете точки са внесени от ГЕРБ.

източник:БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg