EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Спешен ремонт на пътищата към Дунав мост 2

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Спешен ремонт на пътищата към Дунав мост 2

mail11:00 | 16.07.2013прегледи 622 коментарикоментари 0


В писмо до АПИ областният управител инж. Кръстьо Спасов настоява да се предприемат спешни мерки за подобряването на състоянието на пътната инфраструктура, водеща към Дунав мост при Видин – Калафат.
В писмото си до председателя на УС на АПИ инж. Лазар Лазаров, областният управител на Видин посочва необходимостта от намиране на спешно решение за два основни проблемни пътни участъка на територията на областта – „Димово – Ружинци” на главен път Е-79 и отклонението от него при с. Гайтанци. Като основни мотиви инж. Кръстьо Спасов посочва засиления трафик през новия мост: за периода от 14 юни до 3 юли 2013 г. по мостовото съоръжение над река Дунав са преминали 36 548 моторни превозни средства, от които 13 179 са тежкотоварните камиони. Средно на ден през границата при Видин – Калафат преминават 1827 МПС.

Областният управител настоява за ускорено изпълнение на пътния участък „Димово – Ружинци”. Първоначално трябва да стартират строителните дейности върху трасирания нов двулентов пътен участък, по който има извършени строително – ремонтни работи. Идеята за четирилентов път може да се осъществи на следващ етап, за да не бъде сега пречка пред стартирането на дейностите по новото трасе. С проектирането и изграждането на тази 20-километрова отсечка ще се осигури директна скоростна пътна връзка между гр. Димово и с. Ружинци, без преминаване през населени места. Сега движението по главен път Е-79 е особено проблемно в участъка при с. Скомля, където е затруднено преминаването на тежкотоварните автомобили. Участъкът е изключително критичен през зимния период.

Вторият проект, който е за изграждане на ново трасе – отклонение от Е-79 при с. Гайтанци, също ще допринесе значително за регулирането и разтоварването на трафика по главния път, тъй като ще позволи движението да заобикаля селото и да се включва в съществуващото трасе на пътя за гр. Лом след с. Арчар. Благоприятен фактор за изпълнението на това отклонение е, че по него вече са извършени пътно-строителни работи и то е обособено като направление. Реализацията на този обект ще спомогне за решаването на редица проблеми, свързани с безопасността на движението, избягването на заливните зони от река Дунав при селата Симеоново, Ботево и Арчар, както и оплакванията на жителите от вредното въздействие на засиления тежкотоварен трафик върху състоянието на жилищните им сгради.

Областният управител на Видин очаква да получи положителното становище на АПИ по поставените въпроси. Инж. Кръстьо Спасов ще разчита и на подкрепата на министъра на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева, която също е информирана за проблемните места в пътната инфраструктура и необходимите мерки за решаването им.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg