EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Спец-екип на ЕС за Брекзит

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Спец-екип на ЕС за Брекзит

mail15:03 | 20.11.2017прегледи 6396 коментарикоментари 0


Европейският съюз е организирал специален екип, който да изготви план за евентуално излизане на Великобритания от Съюза без сделка, като запознати твърдят, че е „много вероятно“ Обединеното кралство да напусне Блока точно по този начин, след вероятно разпадане на правителството на премиера Тереза Мей, пише авторитетното британско издание The Sunday Times.

От редакцията са били запознати с тайни планове на Европейската комисия и някои национални правителства, които показват, че те трябва да инвестират стотици милиони евро, за да се подготвят за подобно развитие на нещата през 2019 година. Вътрешни документи на Комисията са показали как специална група се готви за най-лошия сценарий. Плановете предвиждат изключването на Обединеното кралство от данни за сигурността на ЕС.

Освен това, в плановете се предвижда Великобритания да получи само 3,5 милиарда евро от инвестирания капитал в Европейската инвестиционна банка, която се явява институция на ЕС. Обединеното кралство има дялове от 10,2 млрд. евро в банката.

Новият екип работи отделно от екипа на Мишел Барние, главният преговарящ от страна на ЕС, за да не компрометира неговата „позитивна настройка за достигане до сделка“, споделят от Съюза.

 

 


Тагове: Брекзит, екип
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg