EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

София:2 млн.лв. за ремонт на тротоари

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

София:2 млн.лв. за ремонт на тротоари

mail12:15 | 21.03.2013прегледи 552 коментарикоментари 0


Започна изпълнението на реконструкция на зона за пешеходци на бул.”Евлоги и Христо Георгиеви”, както и обособяването на места за паркиране. Това каза днес заместник-кметът на София по направление „Транспорт и транспортни комуникации” Любомир Христов.
Ще бъдат обособени 42 места за паркиране.
В ход е изпълнение на програма за текущ ремонт, по която са предвидени 2 млн.лева за ремонт на тротоари. Освен това по линия на инвестиционната програма ще бъдат ремонтирани още 200-250 хил.кв.м тротоари, посочи също заместнк-кметът Христов.
Мащабните дейности по текущия ремонт с работа и по вътрешно-кварталните улици ще започне през април.

Стартира ремонт на канализация по ул.”Цар Иван Асен ІІ” от „Софийска вода”, след което ще бъде направена цялостна реконструкция на пътната настилка и тротоара, каза също заместник-кметът.
Работи се и по изграждането на нова велоалея от бул.”Гоце Делчев” по бул.”България”, където също ще се извърши и реконструкция на тротоара. Тази велоалея ще разшири велосипедната мрежа и ще осъществи връзка с трасето по бул.”Гоце Делчев”, бул.”Цар Борис ІІІ”, бул.”Евлоги и Христо Георгиеви” и Южен парк. Досега са изградени общо около 35 км велоалеи.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg