EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

София: Шест нови сгради на училища отварят врати

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

София: Шест нови сгради на училища отварят врати

mail17:10 | 10.09.2019прегледи 609 коментарикоментари 0


Шест нови сгради на столични училища ще отворят врати до края на годината. Това е казала кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова при проверка на ремонтните дейности на 79 училище "Индира Ганди" в "Люлин", цитирана от пресцентъра на общината.
Училището се обновява цялостно с мерки за енергийна ефективност със средства от Столичната община и Националния доверителен еко фонд.
"Работи се усилено. За 15 септември ще бъде готов основният корпус на училището, така че учениците и учителите да започнат новата учебната година в обновена сграда. Сградата се санира цялостно, подменя се отоплителната инсталация и осветлението", е съобщила Фандъкова. Тя е припомнила, че отоплителната инсталация е създавала сериозни проблеми през зимата.
По думите на кмета задача на Столичната община е да въведе мерки за енергийна ефективност във всички училища и детски градини, защото това променя средата и намалява разходите и тези средства остават за други дейности в училище, за децата и учителите. В "Люлин" е имало и голям брои етернитови сгради, които се е наложило да бъдат преизградени, за да растат децата в здравословна среда. Това е много важна моя задача, която съм започнала още в качеството си на зам.-кмет, е припомнила Фандъкова.
До този момент в София са изградени 100 нови сгради на детски градини и се строят 10 разширения на училищни сгради. На 16 септември ще бъде открита новата сграда на Първа английска гимназия със спортна зала и нови кабинети. Още пет нови сгради ще бъдат открити до края на годината.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 896