EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

София с мащабна програма за улици и булеварди

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

София с мащабна програма за улици и булеварди

mail07:00 | 25.11.2013прегледи 1101 коментарикоментари 0


Бюджетът на София за 2014 година е с 230 млн. лв. повече от бюджета за 2013 г., съобщи днес в Столичната община кметът на София Йорданка Фандъкова.  Тя каза, че за 2014 г. бюджетът на столицата се предвижда да бъде 1 милиард 421 милиона и 340 хиляди лева. Увеличението се дължи на привлечените и осигурени европейски средства, отбеляза кметът. По думите й не се предвижда промяна в размера на местните данъци и на таксата "битови отпадъци".
Изключително мащабна е заложената Капиталова програма на общината, посочи Фандъкова. Тя каза, че за подобряване на градската среда са предвидени близо 700 млн. лева. Това е с над 30 на сто повече от средствата, инвестирани през миналата година, коментира кметът. Тя посочи, че 2013 г. беше година на усилено осъществяване на процедури и проектиране. Сега по думите на Фандъкова се залага на напълно подготвени за финансиране проекти и направени тръжни и очуждителни процедури. Изграждането
на повечето обекти ще започне през идната пролет, посочи кметът. Тя съобщи, че най-много средства в Капиталовата програма са от оперативните програми - 67 процента. Средствата по програмите са с близо 188 млн. лв. повече от средствата за миналата година.
Столичната община е заложила за 2014 година мащабна инвестиционна и строителна програма, обяви Фандъкова. По думите й за първи път през последните години метрото няма да бъде единствен голям обект, който ще се изпълнява. Заедно с метрото е предвидено изпълнението на мащабна програма за реконструкция, изграждане и разширение на улици и булеварди. Ще се обновяват пътища в почти всички части на града - изграждане на ул. "Обиколна" в ж. к. "Дружба", реконструкция на "Опълченска", разширение на бул. "Тодор Каблешков", основни ремонти по бул. "Ботевградско шосе", бул. "Цариградско шосе", рехабилитация на бул. "Сливница", рехабилитация на бул. "Никола Мушанов в ж. к. "Овча купел", информира Фандъкова.

Тя съобщи, че през следващата година се планират ремонти на вътрешнокварталните улици, строителство на детски градини, обновяване на зелените площи в кварталите, както и на паркове и градини. Музеят за история на София ще бъде завършен през идната година, каза кметът. Предвижда се и изграждането на 75 км нова канализация. Фандъкова обяви, че през следващите седмици се очаква да пристигнат новите трамваи, тролейбуси и метровлакове.

 снимка:БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158