EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

София купува нови трамваи и метровлакове

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

София купува нови трамваи и метровлакове

mail11:00 | 17.05.2013прегледи 742 коментарикоментари 0


Столична община внесе в Министерство на околната среда и водите (МОСВ) проектни предложения за закупуването на нови автобуси, трамвайни мотриси и метровлакове. Това се предвижда по следните проекти:
- „Изпълнение на дейности за подобряване качеството на атмосферния въздух чрез закупуване и доставка на автобуси”
- „Доставка на десет броя метровлакове за участъците от Етап ІІІ на Проект за разширение на метрото в София: Лот 1 “бул.Цариградско шосе – Летище София” и Лот 2 „ж.к.Младост 1 – Бизнес парк в Младост 4”
- „Изпълнение на дейности за подобряване качеството на атмосферния въздух чрез закупуване и доставка на трамвайни мотриси”.

Министерство на околната среда и водите е публикувало предварителна покана за процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за представяне на проектни предложения по Оперативна програма „Околна среда” 2007-2013 г., съфинансирана от Кохезионния фонд на Европейския съюз, Приоритетна ос 1: „Подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води и подобряване на качеството на атмосферния въздух”, Процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG161PO005/13/1.50/01/35 „Мерки за подобряване на качеството на атмосферния въздух чрез осигуряване на екологични превозни средства на градски транспорт”. Съгласно публикуваната покана, процедурата е с конкретен бенефициент – Столична община и партньори – общинските транспортни дружества „Метрополитен“ ЕАД, „Столичен електротранспорт“ ЕАД и „Столичен автотранспорт“ ЕАД.
Проектните предложения по процедурата се отнасят до дейности, които целят както намаляване на вредните емисии във въздуха, така и намаляване на шума и вибрациите и значително спестяване на енергия за градски транспорт в София.
По проект „Изпълнение на дейности за подобряване качеството на атмосферния въздух чрез закупуване и доставка на автобуси” се предвижда закупуването и използването на 126 бр. нови нископодови газови съчленени автобуси с модерни енергоефективни технически параметри.
По проект „Доставка на десет броя метровлакове за участъците от Етап ІІІ на Проект за разширение на метрото в София: Лот 1 “бул. Цариградско шосе – Летище София” и Лот 2 „ж.к.Младост 1 – Бизнес парк в Младост 4” се предвижда закупуването и използването на 10 бр. метровлака.
По проект „Изпълнение на дейности за подобряване качеството на атмосферния въздух чрез закупуване и доставка на трамвайни мотриси” се предвижда закупуването и използването на 20 бр. трамвайни мотриси.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4163