EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

СОС:Нови наеми за мобилни оператори

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

СОС:Нови наеми за мобилни оператори

mail12:00 | 06.07.2012прегледи 817 коментарикоментари 0


Трите мобилни оператора са поставили общо 152 базови станции върху стълбове на уличното осветление в столицата, съобщиха за БТА от Столичната община. Информацията е събрана от мобилните оператори и предстои проверка за наличието  на други, недекларирани пред общината базови станции върху стълбовете за уличното осветление.
От началото на юни мобилните оператори заплащат обезщетение за ползваната общинска инфраструктура на Столичната община, а не на "Улично осветление", което през изминалите три години и половина е събирало наем за поставените базови станции. Със заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова е назначена работна група, която ще прегледа направения отчет от приватизираното през 2008 година дружество за използваните около 446 хиляди лева от наеми. От дружеството твърдят, че всички средства са използвани за подобряване на уличното осветление.
Предстои проверка да установи дали са налице тези факти. В началото на юни Столичната община поиска нова независима оценка от лицензиран оценител за наема за базова станция, разположена върху стълб на уличното осветление. До  месец май събираната сума е била по 35 евро на базова станция. Според новата експертна оценка наемът трябва да е 40 евро на ползван стълб за разполагането на базова станция. Общината е подготвила договори с новите наеми от 1 юни. Освен този наем ще се плаща и консумираната електроенергия.
Приходите, които се очаква да влязат в общинския бюджет от тези наеми са близо 146 хиляди лева на година. Експертите сравняват тази сума с изграждането на достъпна среда в две учебни заведения или укрепването на пострадало от земетресението от 22 май учебно заведение. Очаква се от общината да внесат предложение до Столичния общински съвет за одобряване на договорите за наем с мобилните оператори. То ще се разгледа през този месец.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg