EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Словения ще съди Moody's

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Словения ще съди Moody's

mail08:15 | 21.05.2013прегледи 540 коментарикоментари 0


Словения може да даде под съд международната рейтингова агенция Moody's заради понижаването на кредитния рейтинг на страната по време на пускането на търг на облигации, заяви словенският премиер Аленка Братушек, цитирана от ДПА.
Словения първо ще трябва да поиска от агенцията обяснение защо точно в този момент реши да понижи кредитния рейтинг на страната, тъй като нито една рейтингова агенция не може да си позволи това, което те направиха, каза Братушек в интервю за словенския вестник "Вечер". Moody's понижи кредитния рейтинг на Словения с две позиции от ниво Baa2 (лат. букви) до неинвестиционното ниво Ba1, след като на 30 април Словения пусна на търг облигации. Ако те бяха загатнали за намеренията си, нямаше да организираме търга, каза Братушек.

Междувременно агенция Fitch Ratings съобщи, че понижава дългосрочния кредитен рейтинг на Словения в национална и чуждестранна валута с един пункт от "А-" до "ВВВ+" (лат. букви). Според оценката на Fitch икономическите перспективи пред страната са силно отрицателни заради слабите бюджетни показатели и общия финансов спад.
 


Тагове: Moody's, Словения
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048