EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Сделки за $600 млн. сключиха компании от Китай и САЩ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сделки за $600 млн. сключиха компании от Китай и САЩ

mail11:40 | 18.01.2011прегледи 506 коментарикоментари 0


Китайска търговска мисия е сключила с американски компании сделки за 600 милиона долара преди започващото по-късно днес посещение на президента Ху Цзинтао във Вашингтон, а отделна делегация ще проучи и други възможности, обяви днес правителството, цитирано от Асошиейтед прес.
Китай често оповестява подобни сделки във връзка с пътувания на лидери от страната с надеждата да създаде положителна атмосфера за визитата, отбелязва АП. Очаква се утре Ху Цзинтао бъде приет официално от президента Барак Обама на фона на поредица от напрегнати спорове за търговията и китайския валутен контрол.
Шестте сделки, сключени вчера в Хюстън от група китайски компании, са за внос на порцелан и памук, като е подписано и споразумение за сътрудничество в разработването на оборудване за слънчева енергия, се посочва на сайта на кабинета.
Начело на делегацията е бил заместник-министърът на търговията на Китай Ван Чао, се допълва в съобщението.
Отделно министерството на търговията обяви, че Ван ще ръководи и мисия, включваща 500 представители на китайския бизнес и търговски служители, които в петък в Чикаго ще проучат възможността за още сделки.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg