EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Сделката на деня: Гърция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сделката на деня: Гърция

mail16:13 | 09.03.2012прегледи 396 коментарикоментари 0


Гръцкото министерство на финансите обяви, че 85.8% от частните инвеститори са приели да участват в схемата за размяна на дълг. Ето как световните агенции отразиха историческата новина:

„Гърция осигурява подкрепа по сделката за замяна на дълга”, пише днес сайтът на катарската медия Al Jazeera. Гръцкото правителство потвърди, че е осигурило подкрепа за суап сделката по замяна на дълга, което ще даде възможност да се избегне изпадането в неплатежоспособност, се посочва в материала.
„Високо ниво на участие в гръцкия облигационен суап”, съобщава АП. Гърция намери решение на основната пречка в опита си да избегне предстоящия фалит, като е успяла да убеди по-голямата част от кредиторите си да намалят стойността на притежаваните от тях гръцки държавни облигации. Това е ход, който ще проправи пътя към втория спасителен пакет за страната, пише изданието.
„Гърция: къде сме сега?”, е заглавието на материала на „Би Би Си” по темата. Цялата международна подкрепа за Гърция чакаше това от май 2010 година насам.
„Приключена сделка: 85.8% съгласни на суап сделка с 95.7% участие след приемане на клаузи за колективно действие”, пише „Бизнес Инсайдър”.
„Гръцката сделка подкрепи акциите, еврото бележи ръст”, пише „Ройтерс”.
„Кредиторите съгласни с гръцката облигационна сделка”, посочва „Си Ен Ен”. Кредиторите се споразумяха с плана за реструктуриране на гръцките държавни облигации, съобщи в официално изявление гръцкото правителство. Това е важна стъпка във финансовото бъдеще на страната, се посочва в статията.
„Пазарите скачат след успешната сделка с гръцкия дългов суап”, посочва британският вестник „Гардиън”. Акции, евро и цени на петрола с ръст, след като над 75% от частните кредитори на гръцки облигации се съгласиха на суап сделка, което ще задейства нови 130 млрд. евро спасителна помощ.


 


Тагове: Гърция, новини
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg