EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

САЩ:Бизнесът против санкции към Русия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ:Бизнесът против санкции към Русия

mail16:00 | 30.06.2014прегледи 790 коментарикоментари 0


Срещу нови санкции против Русия публично се обявиха двете най-големи бизнес организации в САЩ – Търговската камара и Националната асоциация на производителите.

Позицията си те публикуваха във вестниците "Вашингтон пост", "Ню Йорк таймс" и "Уол стрийт джърнъл". В тяхното обръщение, подписано от ръководителите им Томас Донахю и Джей Тимънс, се отбелязва, че "американските интереси в Русия и Украйна са застрашени". "Във връзка с нарастване на напрежението в света някои американски политически дейци обмислят вариант със санкции, което носи вреди на американските интереси, както показва историята", гласи обръщението. Авторите му изразяват безпокойство от "действия, които ще ощетят американските производители и ще се отразят върху създаването на работни места за американците".

Те отбелязват, че "най-ефективно дългосрочно решение за нарастване на международното влияние на САЩ е разширяване на нашите възможности за предоставяне на стоки и услуги в света". Според тях това е възможно да стане чрез "търговска политика и многостранна дипломация".

"Историята показва, че едностранните санкции не работят", убедени са авторите на обръщението. Те напомнят, че "президентът Рейгън е признал това преди три десетилетия, когато премахна неефективното зърнено ембарго срещу Съветския съюз". Според тях "единственият резултат от тези санкции бе издигнатата бариера пред американските компании на външните пазари и облагодетелстването на компании от други страни". Двете влиятелни бизнес организации смятат, че сега е "дошло времето на първо място да се постави създаването на работни места и (икономическия) растеж на САЩ". /ИТАР-ТАСС


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg