EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Сайт срещу измами с недвижимости

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сайт срещу измами с недвижимости

mail09:30 | 15.11.2012прегледи 1114 коментарикоментари 0


Нов информационен сайт към Агенцията по вписванията ще подпомага чуждите граждани в процеса на придобиване и управление на недвижими имоти в България. „Британското посолство настоява две години за изработването на подобен сайт, а Министерството на правосъдието се справи за шест месеца“, каза премиерът Бойко Борисов при официалното представяне на сайта. Той съобщи, че на 5 декември ще бъде предоставена нова услуга, с която чрез SMS ще бъдат уведомявани собственици при всеки опит да се извърши каквато и да е сделка с техен имот.
За разработването на интернет страницата правителството отпусна 30 хил. лв. през м. юли т. г. Сайтът (www.property-in-bulgaria.bg) вече е активен и предоставя цялостна информация за чуждите физически и юридически лица за реда и условията за придобиване и управление на недвижими имоти в България, в т. ч. компетентните органи и процедури. Той ще осигури директно онлайн обслужване на гражданите, както и възможност за препращане на получени сигнали до компетентното ведомство. Когато въпросите са от компетентността на Агенцията по вписванията, отговорите ще се получават до 24 часа, а при препращане до друга институция – до няколко дни.
Посланик Алън поздрави екипа на Министерството на правосъдието и изрази задоволството си от постигнатия напредък. „Благодарен съм на всички власти в българската държава, който участваха в работната група по създаването на сайта. Тази стъпка ще подобри още повече репутацията на България пред инвеститорите от чужбина, но тя е полезна и за българите. Законите и процедурите в тази област са много сложни, особено важно е, че хората могат да попитат, а служителите чрез сайта да дадат отговор“.
Сайтът, който работи в реално време и има информация на три езика – български, английски и руски, ще осигури предсказуема среда за чуждите граждани и юридически лица, които правят вложения в недвижими имоти у нас. Създаването на интернет страницата ще облекчи значително работата на инвеститорите и ще намали потока от сигнали от тях към чуждестранни посолства в България и наши държавни ведомства./Пресцентър Министерски съвет
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg