EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

Ръст на индустриалните поръчки в Германия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ръст на индустриалните поръчки в Германия

mail14:04 | 10.05.2016прегледи 514 коментарикоментари 0


Данни на официалната германска статистика Destatis показват, че индустриалните и промишлените поръчки в Германия отбелязаха през март по-силно от очакваното повишение благодарение на силен ръст на чуждестранните поръчки извън еврозоната.

Индустриалните поръчки нараснаха през март с 1,9% на месечна база при прогноза за по-скромно повишение с 0,6 на сто, отбелязвайки най-сериозен растеж от юни 2015 година. В същото време Destatis обяви възходяща ревизия на данните за февруари до понижение на промишлените поръчки с 0,8% при предишна оценка за техен спад с 1,2 на сто.

Детайлите от доклада показват, че вътрешните германски поръчки се свиха през март с 1,3 процентни пункта. Чуждестранните поръчки обаче нараснаха през третия месец на годината с 4,3%, благодарение на ръст с 6,2% на поръчките за немски индустриални и промишлени стоки извън еврозоната, докато поръчките от региона се повишиха с 1,1 на сто.

На годишна база германските индустриални поръчки нараснаха през март с 1,7% при прогноза за анемично повишение с 0,1% след техен растеж с 0,7% през февруари (възходяща ревизия от предишна оценка за повишение с 0,5%).

За цялото първо тримесечие, индустриалните поръчки в Германия нараснаха с 0,5% спрямо четвъртото тримесечие на миналата година, като поръчките зад граница скочиха с 2,0%, докато вътрешните поръчки се свиха с 1,3 на сто.

"Въпреки слабото развитие на международната търговия, германската индустрия успя да отбележи съществено повишение на поръчките зад граница", допълни Министерството на икономиката.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg