EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Русия няма "вълшебна пръчица"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия няма "вълшебна пръчица"

mail16:15 | 25.06.2013прегледи 636 коментарикоментари 0


Ерата на високи приходи от износ на енергийни суровини свърши и Русия няма "вълшебна пръчица", за да замести тези притоци, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от ИТАР-ТАСС. Това той каза на Петербургския международен икономически форум. "Най-важната ни задача е да създадем условия за стабилен икономически растеж", каза Путин пред събралите се инвеститори и длъжностни лица.
Русия ще продължи да се опитва да ограничава инфлацията въпреки персоналните промени и ще инвестира 450 млрд. рубли (13,6 млрд. д.) от Фонда за благосъстояние в развитие на инфраструктурата.
Почти половината от фонда за "черни дни", ще бъде използвана за построяване на нова магистрала в региона около Москва, високоскоростна жп връзка между Москва и Казан и модернизиране на Транссибирската железница, отбеляза президентът, цитиран от Асошиейтед прес. Експерти в сектора обаче предупреждават за опасността от корупция при изпълнението на големи инфраструктурни проекти.
Мениджърите в държавните компании ще бъдат възнаграждавани или наказвани според представянето си, посочи президентът, цитиран от Ройтерс. Приватизацията ще бъде проведена постепенно, като държавните активи ще бъдат продавани само на изгодни и справедливи цени, подчерта той. Сделките ще се сключват на Московската фондова борса, за да се направи опит за задълбочаване на руския капиталов пазар. "Ключовият ни приоритет е да подобрим бизнес климата. Всеки трябва да работи по този приоритет - от кмета до федералния министър, от обикновения полицай да ръководителя на силите за сигурност", заяви Путин.
 


Тагове: Русия, пръчица, газ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg