EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Румънска банка с интерес към БДЖ "Товарни превози"?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Румънска банка с интерес към БДЖ "Товарни превози"?

mail08:15 | 13.06.2013прегледи 559 коментарикоментари 0


Румънската ЕксимБанк одобри неотдавна финансова подкрепа за компанията Grup Feroviar Roman с оглед закупуването на БДЖ "Товарни превози" в България, съобщава в. "Гъндул", като се позовава на информация на агенция Медиафакс.
Банката за внос-износ на Румъния - ЕксимБанк, е одобрила неотдавна смесица от продукти за Grup Feroviar Roman в съответствие със законовата рамка, според която банката осъществява специфични операции по финансиране и гарантиране за насърчаване на румънските инвестиции в чужбина, както и на стратегията на ЕксимБанк за подкрепа на румънски компании с проекти извън страната. С тази цел е установено стратегическо партньорство с Grup Feroviar Roman за оказване на финансова подкрепа с цел закупуване на компания извън Румъния, се посочва в комюнике на банката, в което не се уточнява какво е съдържанието на микса от продукти.
През февруари Grup Feroviar Roman, собственост на бизнесмена Груя Стойка, съобщи, че е изпълнила изискванията за класиране и е влязла в краткия списък за приватизацията на БДЖ "Товарни превози". Компанията участва и в приватизацията и на товарното подразделение на румънската железница CFR Marfa, припомня БТА.  ЕксимБанк е специализирана институция, чието портфолио от продукти е съсредоточено в три насоки на действие - финансиране, гарантиране и застраховане. Пакетът по финансиране на банката съдържа както стандартни кредити за текуща дейност или за инвестиции, така и специфични продукти с характер на държавна помощ: кредити със субсидирана лихва и частично компенсиране на лихвата, което позволява връщане до 50 процента от платената лихва за инвестиционни кредити в леи, сключени с банки, включително ЕксимБанк.
 


Тагове: банка, БДЖ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4229