EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Румъния намалява заплатите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Румъния намалява заплатите

mail09:45 | 21.06.2012прегледи 610 коментарикоментари 0


Румънското правителство ще обсъди на днешното си заседание законопроект, който цели да намали големите заплати в държавните компании, предаде агенция Аджерпрес, като се позова на правителствени източници. Законът ще се отнася до компаниите, в които държавата е единствен или мажоритарен акционер, както и до техните филиали.
Според данни, предоставени от държавни компании, нивото на заплащане на ръководния персонал и дори на служители в изпълнителните органи, определено чрез колективните трудови договори, надхвърля многократно (между 2 и 5 пъти) възнаграждението на генералния директор, като по този начин се нарушава йерархията в правото на заплащане, посочва Аджерпрес. МВФ, който съвместно с ЕС и Световната банка отпусна през 2009 г. 20 милиарда евро заем на
Румъния, а сега й е предоставил предпазна кредитна линия от пет милиарда евро, настоява румънската държава да приватизира и реформира губещите държавни компании. Друго условие на Фонда е да бъде установен частен мениджмънт в публичните държавни компании. Според изчисленията на МВФ годишните загуби на фирмите с държавен капитал възлизат на 4-5 процента от БВП на страната.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg