EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Румъния - колебания за данъците

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Румъния - колебания за данъците

mail10:15 | 09.08.2012прегледи 472 коментарикоментари 0


Румънският премиер Виктор Понта увери, че всякакви промени в данъчната система на Румъния ще бъдат прилагани, едва след като бъдат съгласувани с международните кредитори, предаде Аджерпрес. Понта каза това след среща с делегацията на Международния валутен фонд, Европейската комисия и Световната банка, която е на посещение в Букурещ. На срещата в сградата на правителството присъства и министърът на финансите Флорин Джорджеску.
"Обсъдихме (с делегацията на МВФ, ЕК и СБ, бел.ред.) какво желаем да направим в идния период и през 2013 г., било то за това как да бъде събиран ДДС или за данъчната подкрепа за земеделието - сектор, който беше поразен от сушата", обясни Понта.
Румънският премиер подчерта, че всички промени в данъчната система по отношение на данъци и налози ще бъдат прилагани, едва след като румънското правителство получи ясно съгласие от международните кредитори на страната, отбелязва БТА. Понта подчерта, че кабинетът е решен да поддържа и следи всички макроикономически изисквания, заложени в споразумението с международните партньори на Румъния, по отношение на бюджетния дефицит, държавния дълг и структурните реформи. "Важно е да запазим стабилността и предсказуемостта на икономическата и финансова политика," изтъкна Понта. По думите на премиера представителите на МВФ, ЕК и СБ са приветствали приемането от Румъния на закони за природния газ и електрическата енергия. Понта посочи също, че румънските власти ще продължат с листването и приватизацията на държавни компании.


Тагове: данъци, Румъния
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg