EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Розомания в японските храни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Розомания в японските храни

mail12:40 | 25.01.2011прегледи 520 коментарикоментари 0


Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов се срещна днес с министъра на земеделието, горите и рибарството на Япония Мичихико Кано, съобщи МЗХ.
Япония се интересува от внос на пилешко месо от България, каза Найденов. Азиатската страна в момента е засегната отново от птичия грип като се избиват птиците и има огромен недостиг на пазара на пилешко месо. Очаква се до дни Япония да вземе решениеза допускането до своя пазар на български пилешки продукти, се посочва в съобщението. В момента се обработват санитарните досиета от Националната ветеринарно-медицинска служба в България и предстои да бъдат изпратени в Япония.
Найденов предложил още на японския си колега българско сирене и кашкавал, а не само популярното в страната българско кисело мляко. Предстои и по този въпрос НВМС да изпрати санитарни досиета. Мичихико Кано обясни, че от 20 години започва деня си с кофичка българско кисело мляко. Той беше поканен да посети България и на място да се запознае с производството на сирене и кашкавал.
Найденов участва и в българо-японски бизнес форум. На него бе проявен огромен интерес към българските вина и розово масло. Фирмите са обяснили, че в Япония в момента има "розомания" по аромата на българското розово масло. Ароматът се влага дори в бонбони, сладка и други изделия на сладкарската промишленост.
Японският бизнес се интересува още от сътрудничеството с български фирми. Те искат да използват наши суровини за производството на стоки, с които да пробият на европейския пазар, допълни Найденов, цитиран в комюникето на земеделското министерство.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1044