EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ремонтът Смолян-Стойките до края на ноември

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ремонтът Смолян-Стойките до края на ноември

mail15:30 | 11.11.2013прегледи 733 коментарикоментари 0


Необходими са допълнителни строително-монтажни работи по отсечката Джебел-Подкова от проекта „Кърджали-Подкова“, коментира регионалният министър Десислава Терзиева при посещението си в Кърджали. Причината за необходимостта от тяхното изпълнение е, че има изместване на коритото на река Върбица на места. „Ще се опитаме или в края на тази, или в началото на следващата година да пуснем пътя”, каза министърът.

Започват ремонтни дейности и на участъка от третокласния път Смолян-Стойките. Целта е до края на месеца отсечката да бъде изкърпена, за да се подобри състоянието й преди началото на зимния туристически сезон.

Участъкът Смолян-Стойките, заедно с още три пътни участъка в област Смолян с обща дължина над 26 км, са включени в ЛОТ 27 на ОП „Регионално развитие“. През юни 2012 г. договорът с изпълнителя на обекта - ДЗЗД „РОДОПИ-СЗВ-2011”, беше прекратен от Агенция „Пътна инфраструктура“ поради извършени едва около 7,4% от договорените строително-монтажни работи на обекта, започнали през август 2011 г.

Решението на АПИ за прекратяване на договора е обжалвано от изпълнителя пред Арбитражния съд при Българска търговско-промишлена палата. Досега са проведени три заседания, последното от които е на 30 октомври т. г. Следващото заседание е на 28 януари 2014 г.

ДЗЗД „РОДОПИ-СЗВ-2011” оспорва пред Комисията за защита на конкуренцията и стартиралата на 26 април т. г. тръжна процедура за избор на нов изпълнител на ЛОТ 27, който трябва да довърши обекта. КЗК оставя жалбата без уважение, но решението й е оспорвано и пред Върховния административен съд. Заседанието на съда е насрочено за 25 ноември т. г.

До произнасянето на Арбитражния съд и на Върховния административен съд Агенция „Пътна инфраструктура“ не може да продължи рехабилитацията на пътните участъци от ЛОТ 27. Дотогава единствените действия, които може да се предприемат са изкърпване на настилката, с което да се осигури безопасната проходимост на отсечките при зимни условия. Кърпежите са временна мярка, а трайното решение за подобряване състоянието на участъците от ЛОТ 27 е завършване на цялостната им рехабилитация.

 

 

 

 


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg