EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Ремонт на пътя София – Челопеч подновен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ремонт на пътя София – Челопеч подновен

mail09:30 | 01.04.2011прегледи 2015 коментарикоментари 0


От няколко дни се възобновиха дейностите по ремонта на главен път Е-871 (I-6) в участъка София – Челопеч.
Рехабилитацията на част от пътния участък е поета от фирма "Автомагистрали ХЕМУС", наета от АПИ като подизпълнител на проекта. По този проект изпълнителят обслужва ремонта на участъка от с.Долно Камарци до с.Челопеч. Служители на фирмата-изпълнител подготвят терените, предназначени за обособяване на канавки по протежението на главния път между селата Чавдар и Челопеч. Освен това се извършва фрезоване на участъка и подготвянето му за полагане на асфалт. Подобни дейности са извършват и в близост до разклона към с. Буново и други участъци. По главния път в участъка му наречен "Шарения кол" се полага пробно асфалтова смес, за да се проследи отново рецептата за уточняване на точната пропорция необходима за отремонтирането на терените.
Какъв участък подлежи на рехабилитация и с какви срокове се ангажира фирмата обясни директорът на "Автомагистрали ХЕМУС" АД, клон Златица инж.Таня Терзиева.
Местата, където протича ремонта са обозначени с пътни знаци за повишено внимание и ограничаване на скоростта. С цел по-голяма безопасност на пътуващите по тези участъци и работещите по тях, служители на фирмата-изпълнител регулират движението, посочи тя.
Ремонтът на главен път Е-871 започна в началото на 2010 година. Поради липса на достатъчно финансиране през миналата година, ремонтът временно беше прекратен. Осигурено е финансиране за 2011 година и ремонтните дейности са подновени. Счита се, че до месец май 2012 година отсечката от с.Долни Богров до с.Челопеч ще бъде напълно завършена. Ремонтираният участък е с обща дължина 55 километра.
 


Тагове: път, ремонт
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg