EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Рекордът на Гинес от Северната тангента

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Рекордът на Гинес от Северната тангента

mail06:10 | 06.06.2016прегледи 2290 коментарикоментари 0


На Северната скоростна тангента в столицата бе поставен нов световен рекорд на Гинес! България остави още една нова и уникална следа сред световните постижения – с най-дългия парад от автомобили Ford на планетата. Повече от 2300 коли заедно изминаха разстоянието от 3.5 км. Всички преминаха през трасето, но съгласно изискванията на Гинес официално признати бяха 1527. Това прави два пъти повече участници, отколкото в досегашния рекорд в САЩ! Така Гинес официално призна българския световен рекорд за изключителен!

В събралото се множество присъстваха невероятно впечатляващи модели на Ford, видимо поддържани с много грижа и внимание от собствениците си – Модели А от 30-те години на миналия век, екзотики като Taunus, Probe, Mercury, Granada, Maverick, Cougar, класически Mustang от 70-те, Thunderbird, Explorer, F-150, Cobra, дори Mustang Shelby GT350 – модел 2017 г. и много други.

Преди официалния старт на рекорда в 11 часа на импровизираната трибуна върху платформата на Ford Transit шаси кабина, Филип Пфое – собственик на Мото-Пфое, Заместник-посланикът на САЩ у нас Мартина Стронг и съдията от Гинес Лена Кулман приветстваха участниците и ги призоваха да подобрят рекорда. Събитието уважиха премиерът Борисов, както и министрите Лиляна Павлова и Ивайло Московски.

Колоната поведе четирикратният рали шампион на България Крум Дончев с новия Ford Mustang, а в ролята на негов навигатор влезе Заместник-министъра на младежта и спорта Асен Марков. Той прикани всички шофьори да карат внимателно през лятото и пожела на ентусиазираните участници да счупят рекорда!

Последният подобен рекорд на Гинес за най-дълга колона от автомобили Ford е поставен в Северна Америка през 2014 г. с 829 коли, който вчера скромна България официално подобри двукратно. Така стигнахме и задминахме американците по този показател!

„Изключително съм щастлив, че имах честта и възможността да бъда част от това невероятно събитие на Ford и Moto-Pfohe! България влезе в книгата с рекордите на Гинес, а това е един страхотен успех за нашата страна. Ние показахме, че сме отбор и може да постигнем много, когато сме заедно, обединени в една обща кауза. Благодаря Ви!“, коментира носителят на Европейския рали трофей Крум Дончев.


Тагове: Гинес, рекорд
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg