EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Различен ДДС върху ваучери

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Различен ДДС върху ваучери

mail12:30 | 15.04.2013прегледи 1907 коментарикоментари 0


Предплатени карти, купони за храна, талони за намаления - ваучерите имат различна форма и размер, но това, което ги обединява, е, че те стават все по-популярни. Пазарът на ваучери в Европейския съюз достига стойност от 52 млрд. евро годишно, съобщава ЕП. За да продължи да расте, е необходимо да се премахнат пречките, свързани с различията в националните законодателства в областта на ДДС. На това е посветено предложение за директива, което Европейският парламент ще гласува на 17 април.
Докладчикът на ЕП Илдико Гал-Пелч обяснява мотивите зад законодателния текст: "Вместо наистина да могат да се възползват от единния пазар, дружествата срещат проблеми, свързани с двойното данъчно облагане, и трудности при разширяването на своята дейност отвъд граница. Новите правила имат за цел да поправят положението".

Предложението, което Парламентът ще гласува, уеднаквява определението за ваучер и определя момента на данъчно облагане за всеки от подвидовете - при продажбата на съответния ваучер или при използването му за получаване на стоки и услуги. Така се избягват двойното данъчно облагане и необлагането.

Повече вижте в Инфографиката на Европейския парламент.


Тагове: ваучери, ДДС
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg