EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пътеводител на най-добрите сладкари

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пътеводител на най-добрите сладкари

mail08:04 | 12.09.2022прегледи 971 коментарикоментари 0


Седем години след ресторантите дигиталният пътеводител "Лист" пуска приложение, в което са включени 600-те най-добри сладкари от около 60 страни, предаде Франс прес. Това ще е първият "световен гид" на майсторите на сладки изкушения, които "водят хорото в гастрономията".

"Лист", известен с класацията си на 100-те най-добри ресторанти в света и с приложение, включващо около 30 000 ресторанти, ще локализира сладкарници, чайни, пекарни и кафенета.

"Това е премиера, никой не е правил световен гид на сладкарниците", заяви пред АФП главният изпълнителен директор на "Лист" Елен Пиетрини, която преди е работила за престижната британска класация 50 Best, основен конкурент на "Лист".

Според нея сладкарството е "модерен начин на дегустация" и "много шеф сладкари водят хорото в гастрономията в този момент" по отношение на отношенията с производителите, сезонността и икономическата, и социална отговорност.

"Фактът, че сладкишите са достъпно удоволствие, е в полза на това увлечение", коментира пред АФП Йорг Зиприк , съосновател и главен редактор на "Лист", добавяйки, че "сладкарството е най-важната тенденция", сред тези, които дигиталното издание наблюдава.

"Инфлацията и в гастрономията е огромна. Когато бях млад, аз харчех в най-големите ресторанти във Франция и Европа еквивалента на от 25 до 60 евро. Сега, когато двама души искат да отидат в известен ресторант трябва да похарчат една минимална заплата", отбеляза той.

През първата година няма да има класация на най-добрите сладкарници, а "Лист" ще направи преоценка догодина, когато географското покритие на приложението бъде консолидирано.

 

/БТА/


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg