EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пуснаха 7,5 км ново трасе между Мездра и Ботевград

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пуснаха 7,5 км ново трасе между Мездра и Ботевград

mail06:59 | 18.04.2023прегледи 647 коментарикоментари 0


Пуснаха в движение нова 7,5-километрова отсечка от пътя Мездра – Ботевград. Български спортен автомобил, оцветен с националния трибагреник тества трасето.

Работи се по трасето на пътя Видин – Ботевград между Видин и Ружинци. На финален етап, след взето от Министерския съвет решение, са отчуждителните процедури за необходимите за строителството терени в участъка Ружинци - Монтана. 

Въпреки проблемите, продължава модернизирането на останалата част от трасето между Мездра и Ботевград, каза още регионалният министър. И напомни, че се преработват проектите за пет кръстовища, така че те да бъдат на две нива, вместо на едно, както първоначално е било предвидено. 

Определеното трасе между Монтана и Враца е било неподходящо и затова се прави ново проектиране. 

Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики отбеляза, че са отстранени забележки във връзка с новооткрития участък и подчерта, че пътят не е писта и скоростта, с която трябва да се шофира е 90 км/ч. Тя поясни, че поради липса на специализирана техника, пътят се тества с автомобил и пилот.

Въведeната в експлоатация отсечка от пътя е част от Проекта за Лот 1, който предвижда модернизация и привеждане на съществуващия път I-1 (Е79) „Мездра – Ботевград“, от км 174+800 до км 194+122, до габарит на четирилентов път, с две обособени самостоятелни платна за движение с по две ленти, и с разделителна ивица (Г20). Отсечката представлява над 7 км обходни пътища на населените места Новачене и Скравена. Проектната скорост е 80км/час.

Участъкът обхваща пътния възел „Новачене”,  при пресичането с общински път с. Новачене – с. Боженица, което е решено на две нива, с пътен възел тип „диамант”. След възела пътят продължава като обход, с изградени множество големи съоръжения – мостове на реките Рударка, Бебреш и Калница, няколко надлеза над изградения главен път, обслужващи пресичания с общински пътища.

Изградена е и площадка за отдих на км 191+582, при Скравена. Извършени са реконструкции на засегнати инженерни мрежи – водопроводи, напоителни системи, електро и газопроводи.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg