EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Прокурори в ЕРП-тата от 11.00 часа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Прокурори в ЕРП-тата от 11.00 часа

mail11:15 | 27.02.2013прегледи 373 коментарикоментари 0


В 11:00 часа екипи на прокуратурата започнаха проверка в електроразпределителни дружества от групите на ЧЕЗ, ЕВН и Енерго-Про. Това каза на пресконференция главният прокурор Сотир Цацаров, предаде агенция „Фокус”. На 26 февруари прокуратурата внесе предложение до министъра на МИЕТ за реализиране на законовите му правомощия. Министърът има право да налага на електроразпределителните предприятия допълнителни задължения. Министърът да упражни правомощията си по закона и да предприеме необходимите действия за намаляване крайната цена на ел. енергия, като наложите допълнителни задължения на всички ел. предприятия, каза Цацаров.
По отношение на ЕРП-тата: вчера съм издал разпореждане, което предвижда пълна проверка на електроразпределителните дружества за евентуални нарушения и престъпления. Всяко ЕРП ще се проверява от определен екип. Първи екип ще проверява дружествата от групата на ЧЕЗ, той се ръководи от Роман Василев и се състои от 5 прокурори и данъчни служители.
Втори екип проверява дружествата от групата на ЕВН, ръководител Румен Попов, 5 прокурора и данъчни служители.

Третият екип проверява Енерго-про – 5 прокурори и 5 данъчни служители, Владимир Чавдаров.
Предмет на проверка не е цялостната дейност на ЕРП-ата, а разходите за външни услуги, действителността на разходите за външни услуги, разходите по всички договори, с които дружествата имат лиценз. Ще се проверяват и сделки между свързани дружества и сделки между дужествата.
Според разпореждането - първите резултати от проверката трябва да бъдат готови до 22 март, каза Цацаров.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg