EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Премиерът на Португалия успокоява инвеститорите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Премиерът на Португалия успокоява инвеститорите

mail14:00 | 14.12.2010прегледи 285 коментарикоментари 0


Португалия може да продължи достъпа си до международните кредитни пазари, независимо от кризата в еврозоната, тъй като инвеститорите „започват да оценяват” предприетите от правителството реформи. Това заяви премиерът на страната Жозе Сократес, съобщи Financial Times.
“Ние правим, каквото трябва - консолидираме бюджетния дефицит много бързо и ефективно въз основа на структурни реформи,” коментира пред изданието португалският премиер. „Пазарите ще започнат да разбират това все повече и повече.”
Изявлението на Сократес има за цел да убеди за пореден път изнервените инвеститори.
Много инвеститори смятат, че Португалия ще е следващото домино, което ще падне, принудена да последва примера на Гърция и Ирландия в търсене на международна финансова помощ, тъй като има да рефинансира или върне €20 млрд. ($27 млрд.) дълг до средата на 2011 г.
По думите на Сократес страната няма да срещне трудности в тази посока. „Ние нямаме криза в банковата система и балон при недвижимите имоти. Нашият проблем е в нарастващия бюджетен дефицит - резултат от световната икономическа криза и ние работим в посока на коригирането му,” допълва още премиерът на Португалия.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1049