EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Предстоящи събития - 11 септември

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Предстоящи събития - 11 септември

mail09:04 | 11.09.2013прегледи 521 коментарикоментари 0


ДАЛИЕН (Китай) - В североизточния китайски град Далиен започва Годишната среща на новите шампиони, известна като "Летният Давос" (до 13 септември). Българският премиер Пламен Орешарски е един от шестимата министър-председатели, които ще участват във форума в рамките на дискусията "Ново начало за Европа".

СТРАСБУРГ - Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу ще направи последното си изказване за състоянието на ЕС за този парламентарен мандат в 10 ч. българско време. Очаква се да представи плановете на институцията, която ръководи, до изборите за Европейски парламент през май 2014 г. Изказването му ще бъде последвано от дебати с депутатите и с литовското председателство.

- Върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Катрин Аштън ще представи позицията на съюза за Сирия по време на дебатите в Европарламента.

- На пленарната сесия на Европейския парламент се очаква бъде гласувано предложение за ограничаване на производството на традиционни биогорива и ускоряване на прехода към ново поколение енергийни продукти, произведени въз основата на водорасли или отпадъци. Ще бъде гласувано и предложение за хармонизиране на правилата за добив на шистов газ.

ПАРИЖ - Заседание на Съвета за отбрана на Франция, посветено на Сирия, ще се състои под председателството на президента Франсоа Оланд.

- Френският външен министър Лоран Фабиюс ще говори по темата за Сирия в Института за политически науки.

ВАШИНГТОН - Президентът на САЩ Барак Обама ще участва в Пентагона във възпоменателна церемония по повод 12-ата годишнина на атентатите от 11 септември 2001 година. В Ню Йорк ще има церемония на Кота нула.

БАРСЕЛОНА - По повод Деня на Каталония привържениците на идеята за независимост ще организират жива верига с дължина 400 км в подкрепа на проекта си за референдум.

ВАРШАВА - Улични демонстрации по призив на синдиката "Солидарност" и други профсъюзи срещу социалната и икономическата политика на либералното правителство на Доналд Туск.

- Визита на бирманската опозиционна лидерка Аун Сан Су Чжи по покана на Лех Валенса и полския парламент. След Варшава тя ще посети Будапеща и Прага.

МОСКВА - Руският президент Владимир Путин свиква съвещание по проектобюджета за 2014-2016 година.

ВИЛНЮС - Визита на тибетския духовен водач Далай лама в Литва по покана на група парламентаристи и кметството на Вилнюс.

Астана - Визита в Казахстан на руския външен министър Сергей Лавров.

БАЙКОНУР, Казахстан - Трима космонавти от Международната космическа станция - двама руснаци и един американец - се връщат на Земята след повече от пет месеца в космоса.

БИШКЕК - Посещение на китайския президент Си Цзинпин в Киргизстан.

ИСТАНБУЛ - След двумесечно затишие Турция отново е обхваната от протести след смъртта в понеделник на млад мъж на протестна демонстрация в южния турски окръг Хатай.

ПРИЩИНА/СКОПИЕ - Македонски превозвачи продължават блокадата на границата с Косово заради въведената забрана за внос на македонски стоки в Косово.

СКОПИЕ - Посредникът от ООН в македонско-гръцкия спор за името Матю Нимиц ще се срещне с отговорни македонски представители. Нимиц вече бе на посещение в Атина.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg