EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Предстоящи събития - 11 ноември

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Предстоящи събития - 11 ноември

mail08:20 | 11.11.2013прегледи 712 коментарикоментари 0


БРЮКСЕЛ - Започва вторият кръг от преговорите за сключване на споразумение за свободна търговия между САЩ и ЕС, отложени заради бюджетната криза във Вашингтон.
- Среща на министрите за бюджета от ЕС. Ще се търси съгласие с Европейския парламент по проектобюджета на Съюза за 2014 г. и актуализация на бюджета за 2013 г.

ВАРШАВА - Открива се Среща на високо равнище за климатичните промени, която да подготви за подписване през 2015 г. в Париж на международно споразумение за ограничаване на вредните последици от климатичните промени.

ВИЕТНАМ/ФИЛИПИНИ - Виетнам се готви да посрещне днес тайфуна "Хайян", взел много жертви и причинил огромни поражения във Филипините. САЩ, ООН и ЕС пратиха помощ за пострадалите райони.

ТЕХЕРАН - На посещение в Иран пристига генералният директор на Международна агенция по атомна енергия (МААЕ) Юкия Амано.

АБУ ДАБИ - Визита на държавния секретар на САЩ Джон Кери в Обединените арабски емирства.

ЕРУСАЛИМ - Авигдор Либерман полага клетва пред парламента като министър на външните работи.
- Президентът на Израел Шимон Перес и министърът на отбраната Моше Яалон ще говорят на конференция на еврейските организации от Северна Америка.

РАМАЛА/ГАЗА - Палестинците отбелязват 9-ата годишнина от кончината на бившия палестински президент Ясер Арафат.

ВАЛЕТА - Италианският премиер Енрико Лета ще обсъди с малтийския премиер Джоузеф Мускат операциите в Средиземно море срещу нелегалната имиграция.

БЕЛГРАД - Президентът на Сърбия Томислав Николич, премиерът Ивица Дачич и първият вицепремиер Александър Вучич ще се срещнат поотделно с делегация на Газпром, водена от председателя на Управителния съвет на компанията Алексей Милер. Сред основните теми на разговорите е газопроводът "Южен поток".

ТИРАНА - Еврокомисарят за разширяването Щефан Фюле пристига на посещение в Албания.

БАГДАД - Турският външен министър Ахмет Давутоглу продължава посещението си в Ирак със срещи с религиозните водачи в свещените за шиитите градове Наджаф и Кербала.

АТИНА - Тасос Манделис, бивш гръцки транспортен министър в правителство на социалистите в Гърция, и още четирима други обвиняеми се очаква да седнат на подсъдимата скамейка по дело за получавани подкупи от дъщерната фирма на Сименс в Гърция през 1998 г. и 2000 г.

НИКОЗИЯ - Очаква се да бъдат представени предварителните резултати от втората мисия в Кипър на тройката международни кредитори (Европейската комисия, Европейската централна банка и Международния валутен фонд).

ДЖЕЗКАЗГАН, КАЗАХСТАН - Очаква се да се завърне на Земята капсулата на Союз с трима астронавти на борда.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg