EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Предприетите срещу рецесията мерки дават резултат

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Предприетите срещу рецесията мерки дават резултат

mail13:13 | 07.08.2009прегледи 566 коментарикоментари 0


1226622396-small_obama_image_sПредприетите от правителството действия помогнаха да се спре свободното падане на икономиката и САЩ вероятно започват да съзират "наченките" на края на рецесията, заяви вчера американският президент Барак Обама, цитиран от Франс прес и Ройтерс.
В реч в подкрепа на кандидат на демократите за губернатор на щата Вирджиния във вашингтонското предградие Тайсънс корнър Обама предложи въодушевена защита на политиката за справяне с най-тежката за САЩ икономически криза от десетилетия, осъществена в първите 200 дни от управлението му.
Убеден съм, че действията, които предприехме през първите шест месеца, помогнаха да спрем свободното падане на икономиката. Безработицата се увеличава с наполовина по-нисък темп, отколкото в началото на годината. Финансовата ни система вече не е пред срив, пазарът се раздвижи, цените на жилищата се повишават за първи път от три години, така че може би сме свидетели на наченките на излизането от рецесията, заяви президентът.
Тази криза се заражда от години, не от миналия месец.
Банковата криза не започна при моя мандат. Нека да кажем истината, подчерта Обама, намеквайки за икономическата политика на предшественика си Джордж Буш.
Наясно съм, че нося отговорност, тъй като аз съм президентът, но не искам онези, които ни доведоха до това положение, да продължават да говорят и спорят. Искам те да си идат, за да можем да оправим бъркотията, добави Обама сред одобрителните викове на множеството.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1132