EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата днес

mail08:45 | 20.02.2014прегледи 988 коментарикоментари 0


Разкриха компютърни машинации в спецпрокуратурата, пише 24 часа и уточнява, че четирима души напускат заради ръководителя Светлозар Костов само през последния месец. Проверка на етичната комисия към ВСС е разкрила драстични нарушения при разпределението на дела в специализираната прокуратура. Над 40 страници с доказателства как е манипулирана системата за случаен избор на магистрати се съдържат в разследването, е научил вестникът от източник от съвета. Очаква се резултатите от проверката да бъдат обсъдени от членовете на Висшия съдебен съвет, който ще излезе с решение как да бъде наказан ръководителят на спецмагистратите Светлозар Костов.

Дела за конфискация за 1 милиард лева са под въпрос, съобщава вестник Сега. В интервю председателят на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество Пламен Георгиев казва, че ще бъде прекратена проверката срещу бизнесмена Гриша Ганчев. За последните 10 години той е придобил само една наследствена нива, уточнява той.

Гърция продава пристанище Солун, съобщава вестник Преса. От пряк интерес за страната ни е портът в Солун, тъй като наши компании са сред най-големите му клиенти.

Изданието съобщава още, че България е изнесла облекла и текстил за рекордните 1,8 млрд. евро през 2013 година. Фабриките ни работят на пълни обороти за някои от най-големите световни марки. Оптимистични за прогнозите и за тази година.

Китайски милиардер купува наше голф игрище, информира вестник Стандарт. Собственикът на комплекса "Света София" край Равно поле Красимир Гергов е решил да продаде на Стивън Ло перлата от 700 декара край София. Намеренията на купувача са да изгради огромен комплекс за спорт, лечение и СПА.

В Европейския съюз българите са сред най-недоволните от демокрацията, пише Сега. Удовлетвореността от функционирането на демокрацията в България е паднало до най-ниските нива за ЕС. Песимизмът за състоянието на националната икономика може да се сравнява само с настроенията в Гърция, но в същото време българите проявяват несъразмерно доверие към европейската икономика. Поредната мрачна картина показват данните от последния Евробарометър на общественото мнение в 28-те членки на ЕС.

Всеки български ученик да има таблет или преносим компютър в училище. Това е една от основните цели в нова стратегия на правителството за образование, научаваме от вестник Труд. Причината е, че децата у нас са сред изоставащите по показателя за IT технологии в училищата, а това се отразява на резултатите им от международните тестове за грамотност.

Изданието предлага и интервю с лидера на партия "Атака" Волен Сидеров под заглавие "След евровота - ремонт на правителството".

Всички центрлани вестници съобщават нашироко и за събитията в Украйна и заплашващите страната санкции.БНР


 


Тагове: печат, преглед
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165