EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail09:40 | 27.04.2015прегледи 791 коментарикоментари 0


"Труд" напомня, че от утре, в целия Европейски съюз, плодовите сокове не трябва да имат изкуствени подсладители. Забраната обаче не важи, ако на етикета се напише "плодова напитка" вместо "плодов сок".

"Телеграф" съобщава за друга нова наредба, според която в етикета на пчелния мед ще се посочва страната на произход. Изискването влиза в сила от края на юни.

"Спешно спасяват реколтата в Иганово", пише "Новинар" на първа страница. Производителите на розово масло и друга селскостопанска продукция в региона са на ръба на фалита, военни разчистват опасните материали след взривовете там.

"Полицаи с кучета търсят бомба в метрото", пише "24 часа" и допълва, че пътуващи в метрото техни читатели видели униформените. Тяхното предположение е евентуален атентат, от МВР обаче казват, че това са рутинни проверки.

Челното заглавие на "Сега" е: "Втората пенсия ще носи предимство след 2030 година". Частните фондове трябва да постигнат доходност от поне 5,6 на сто, за да изпреварят НОИ, според анализ на социалното министерство. В интервю за "Сега" министърът на правосъдието Христо Иванов заявява : "Важно е, че вървим към внедряване в кръга на политическите неизбежности на разбирането, че трябва да има дълбока реформа в прокуратурата."

Още нещо от намеренията на управляващите на първа страница на "Стандарт": "Пари от Европа за бъдещи учители". Заместник-министърът на образованието проф. Николай Денков е съобщил за вестника, че евростипендии ще се дават само за най-търсени професии, като учители и инженери.

В интервю за "Преса" ректорът на Софийския университет проф. Иван Илчев заявява : "Не ни трябват студенти по шаблона на деня".

"Стандарт" публикува стратегията за оздравяване на БДЖ, според която 1 717 железничари "изпадат зад борда", а във влаковете ще има касиери, които ще продават билети.

"ГЕРБ готви чистка в Министерството на земеделието", пише вестник "Дума". Земеделски производители алармират, че предстои съкращение на ключови експерти, за да може управляващите да овладеят фонд "Земеделие" и Дирекцията за развитие на селските региони.

По информация на "Монитор", българин с три деца е в епицентъра на труса в Непал. Стоян Маринов пътешествал там от близо месец.

"24 часа" пише на първа страница: "И българин изчезнал в Непал след труса". Според написано в интернет съобщение от мъж с име Данаил, това е Александър Димитров от Варна.

Уволненият директор на столичната болница "Иван Рилски" - д-р Дечо Дечев, казва в интервю за "Труд", че умишлено се ощетяват и се водят към фалит държавни лечебни заведения.

"Бутафорната реформа на Петър Москов", това е заглавието на коментар в "Преса", с който започва дискусия по темата. "Пакетите на Москов не са нищо друго, освен дискриминация по признак болест, а допълнителното осигуряване е причиняване на имуществена вреда...", пише в коментара.

Според "Капитал дейли", разговорите чрез мобилните телефонни оператори в България са сред най-евтините в Европейския съюз. Потреблението на тази услуга обаче е спаднало драстично и е доста под средното за Общността.

"Европа става васал на САЩ", пише "Земя". В коментар по темата се задава въпросът: "Къде са Партията на европейските социалисти и нейният лидер Станишев, когато Европарламентът приема антируски резолюции и подклажда русофобска истерия?"./БНР


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg