EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail09:54 | 01.07.2014прегледи 850 коментарикоментари 0


Водещата новина в 24 ЧАСА, ТРУД и КАПИТАЛ DAILY е намерението на държавата да подпомогне банковата система с 3 милиарда и 300 милиона лева. МОНИТОР, ЗЕМЯ, НОВИНАР и ДУМА поместват начело предложението на БНБ за "10 години затвор за слухове срещу банки".

Редица издания определят като изненада решението на държавния регулатор за поскъпване на тока. "Вместо от октомври тарифите скачат още от днес" средно с 2 на сто, пише СТАНДАРТ. "С решенията си вчера регулаторът на практика призна, че повече не може да задържа цените на тока", сочи вестник СЕГА. "Според експерти, ако първоначалното предложение за минимално намаление бе минало, това би отворило дефицит от 1 милиард лева в енергийната система в рамките на една година. Все още няма изчисления как увеличението на цената ще се отрази на сметките на енергетиката", отбелязва вестникът.

"Остават основните капани в изчисленията, които най-вероятно ще доведат до последващо поскъпване" на тока, отбелязва КАПИТАЛ DAILY. "Според доклада НЕК ще започне да изкупува електроенергията от "Марица-изток" 1 и 3 на по-ниски цени, въпреки че не успя да постигне нови условия по договорите с американските тецове. Другата хипотеза е, че НЕК ще започне да плаща по преференциалната цена само половината от електроенергията от вятърните и слънчевите електроцентрали. Затова обаче са необходими промени в Закона за енергията от възобновяеми източници, които едва миналата седмица бяха публикувани за обществено обсъждане", сочи КАПИТАЛ DAILY.

"Борбата с монополите е приоритет №1 до разпускането на 42-рото Народно събрание", твърди МОНИТОР, цитирайки соцдепутата Румен Гечев. Най-неотложните промени в нормативната уредба ще бъдат отсявани от председателския съвет на парламента, уточнява вестникът.

Според ПРЕСА "заседанието на парламента в сряда е под въпрос, защото "Атака" и ГЕРБ може би няма да се регистрират". "Хората на Волен Сидеров смятат, че трябва да има бързи избори, а парламентът да спре да работи веднага. От ГЕРБ ще мислят до последно дали да бойкотират обсъждането на дневния ред за седмицата. Хората на Борисов са готови да гласуват само закони за банките и свързани с изисквания на евродирективи", пише ПРЕСА.

Сергей Станишев "стяга Юлски конгрес" на БСП, съобщава СТАНДАРТ, като цитира хора от Изпълнителното бюро на партията. Станишев ще повдигне въпроса на днешното заседание на бюрото, само ден след като членове на Националния съвет на БСП поискаха нов лидер на партията.

Варна ще поиска от правителството обезщетения и за незаконните къщи, пострадали от наводнението в квартал "Аспарухово", пише ТРУД. "Комисии от специалисти установиха, че собствениците на 140 частни имота се нуждаят от пари за възстановяване. Едва 30 от тях обаче имат документи за собственост и отговарят на законовите изисквания", отбелязва изданието./БНР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg