EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Поредни грантове за Украйна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Поредни грантове за Украйна

mail13:30 | 04.08.2023прегледи 783 коментарикоментари 0


Държавният бюджет на Украйна е получил грантове на стойност 1,25 милиарда долара от САЩ посредством доверителен фонд от донори на Световната банка.  Това съобщи украинското министерство на финансите, цитирано от Укринформ.

"През 2023 година Украйна вече е получила 8,45 милиарда долара преки грантове за подкрепа на държавния бюджет от САЩ. От началото на руската инвазия в Украйна държавният бюджет вече е получил 20,4 милиарда долара под формата на грантове от САЩ",  според комюникето на ведомството.

Грантът е предоставен като част от петото допълнително финансиране по проекта "Държавни разходи за поддържане на административния потенциал" (PEACE).

Грантовото финансиране ще бъде използвано за възстановяване на разходите на държавния бюджет, по-специално за изплащане на заплатите на държавните служители и плащаният по определени програми за социално подпомагане. 

Понастоящем Украйна изпълнява съвместен проект с Международната банка за възстановяване и развитие и Международната асоциация за развитие за подкрепа на държавни разходи за устойчива държавна администрация в Украйна за общо 16,5 милиарда долара и 1,4 милиарда долара.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg