EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Подоходно семейно облагане?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Подоходно семейно облагане?

mail08:15 | 11.07.2013прегледи 702 коментарикоментари 1


Представители на неправителствени организации поискаха да бъде въведено семейно подоходно облагане. Това стана на дискусия на тема „Нашата отговорност пред децата и младите хора”, организирана от Комисията по труда и социалната политика в Народното събрание през тази седмица. В обсъждането участваха представители на студентски, младежки и родителски организации, както и на неправителствени организации, защитаващи правата на децата.

Председателят на Комисията по труда и социалната политика Корнелия Нинова представи пакета от мерки, по които работи комисията – за увеличаване на младежката заетост, на обезщетението за отглеждане на дете до 2-годишна възраст, на помощите за първокласници и на енергийните помощи. Тя отбеляза, че увеличението на обезщетението за отглеждане на дете до 2-годишна възраст засяга 40 хиляди майки, а повишаването на еднократната помощ за първокласниците - минимум 45 хиляди деца. Със социалния пакет от мерки, предприети от парламента и правителството, се подпомагат около 900 хиляди семейства, добави Корнелия Нинова и уточни, че за изпълнението му не се изисква актуализация на бюджета.

Корнелия Нинова припомни, че от Коалиция за България са поели ангажимент за въвеждане на семейно подоходно облагане и ще водят тази дискусия в рамките на бюджета за 2014 г.

Кристина Милтенова, председател на Инициативния комитет "За повече грижи за децата в България", оцени като положителна мярка увеличаването на обезщетението за отглеждане на малко дете от 240 на 310 лева. Тя поиска да има облекчения на цените на лекарствата за деца.

Председателят на Комисията по труда и социалната политика предложи следващото заседание да бъде до края на юли, на него да бъде поканен министърът на труда и социалната политика и да бъдат обсъдени ефектът от усвояване на европейските средства по ОП „Развитие на човешките ресурси“, евросредствата за България за следващия програмен период до 2020 г., готовността за усвояване на 100 млн. евро за младежка заетост, борбата със сивия сектор и стандартът за работа на социалните работници. На следващи заседания ще се обсъдят темите здравеопазване и образование и по-конкретно цените на лекарствата за деца, детско здравеопазване, професионално средно образование, обвързване на висшето образование с икономиката.

 

 


Тагове: облагане, доход
 
Коментари
 
Kirilov - 11-07-2013 г. 08:47:31

Ако ще събират данъци от семействата - това е най-тъпата идея която чувам. И без това вече масово не се сключват бракове - това ще затвърди тенденцията, да не казвам за бума от разводи които ще докара. По-скоро да стимулират семействата с по-ниски данъци. И да се въведат ограничения за броя деца за които се получават помощи.

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1039