EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

По-скъпи самолетни билети

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

По-скъпи самолетни билети

mail15:00 | 05.01.2012прегледи 420 коментарикоментари 0


Европейската комисия не е изненадана от повишаването на цените на билетите за пътуване със самолет след въвеждането от началото на годината на допълнителни такси върху количеството въглероден диоксид, отделяно при изгарянето на гориво при полетите от и до ЕС. Това заяви Искак Ладрон, говорител на еврокомисаря по въпросите на климата Кони Хедегор, информира БТА. Хедегор добави, че комисията не възнамерява да променя европейското законодателство в тази област, въпреки поскъпването на билетите от предприетите мерки срещу измененията на климата и протестите на авиопревозвачи извън ЕС. Който иска да прави бизнес в Европа, трябва да се съобразява с местните закони, коментира говорителят.

По думите му компаниите могат да поемат изцяло или част от таксите, или да таксуват допълнително пътниците - това е въпрос на избор. Говорителят даде пример с полет от Ню Йорк до Лондон, при който увеличението на цената заради новите такси би било между две и 12 евро на пътник. При такъв полет на пътник се падат по 300 килограма изгорели горивни газове. За вътрешните полети в ЕС комисията очаква поскъпване на еднопосочните билети с едно до девет евро.

Ладрон добави, че авиокомпании, които системно нарушават изискването да купуват квоти за въглероден двуокис, ще бъдат глобявани със 100 евро за всеки тон газове, отделяни при техните полети от и до ЕС. Като най-крайна мярка се предвижда забрана за извършването на полети до летища в Общността. Говорителят отбеляза, че 85 % от отделяните при полетите газове не се таксуват, а
се плаща единствено за останалите 15 на сто.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048