EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

По-скъп ток заради зелена енергия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

По-скъп ток заради зелена енергия

mail15:45 | 04.07.2012прегледи 475 коментарикоментари 0


8% от 13-те, с които скача цената на тока, са за зелена енергия. Ако не беше тя, поскъпването щеше да е едва с 5%. Това заяви пред Нова телевизия министърът на икономиката Делян Добрев.
По думите му електроразпределителните дружества и държавната енергетика не получават и стотинка от увеличението на тока, то отива за зелена енергия, категоричен е той.
Представители на „Атака", ВМРО и неправителствени организации протестират в 10.00 часа пред Министерския съвет. Те негодуват срещу повишаването цените на тока, водата и парното.
Ангел Джамбазки от ВМРО обясни, че протестиращите очакват министър-председателят да се срещне с тях и да чуе исканията им. По думите му поскъпването най-вече на тока е „нахално" и ще доведе до фалит малките фирми.
Искаме договорите с електроразпределителните дружества, например, да бъдат прекратени и те да бъдат „изгонени от България", каза той. Джамбазки настоява и за промяна в ДКЕВР, която по думите му е „адвокат на монопола".
Развалянето на договорите е възможно, но това означава да се платят неустойки, така че това не е лесно като решение, коментира министър Добрев.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg