EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Печат: Пенсионна реформа & грип

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Печат: Пенсионна реформа & грип

mail10:10 | 21.01.2015прегледи 1005 коментарикоментари 0


Водещите теми в печатните издания тази сутрин са грипът и плановете на социалния министър Ивайло Калфин за пенсионна реформа.

Грипната вълна застига осем области. Варна е пред епидемия, овладяха кризата за лекарства в Бургас, но очакват нов вирус да покоси Старозагорско, пише Новинар.

Вирусът "Тексас" е изолиран в проби от две малки деца и жена от Стара Загора, пояснява 24 часа в челната си публикация.

Новият грип удря децата. Щамът "Хонконг" не се е появявал от десет години, малките нямат имунитет, предупреждава Стандарт.

Според Центъра за заразни болести вируси повалиха 200 хиляди работещи българи, отбелязва Труд. След Бургас епидемията превзема Плевен. Пикът ще е в средата на февруари. Лекари предупреждават: Не ходете болни на работа, хем ще се влошите, хем ще заразите колегите, допълва изданието.

Пенсионната реформа предвижда ръст и на вноските, и на възрастта за пенсия. Социалният министър предлага осигуровките да се увеличат с 4,5 % за дванадесет години, а българите да работят до 65-годишна възраст, съобщава Сега.

С нова формула за парите за старост от 2016-а възрастта за пенсиониране расте с по два месеца, пише Монитор.

Възрастта за пенсия на мъже и жени се изравнява през 2037, допълва Стандарт.

Гонят на улицата тридесет семейства от Русе, пише същият вестник. Жилищата, за които всеки от собствениците има нотариален акт, са ипотекирани срещу необезпечен кредит, взет от строителя. Вчера отчаяните собственици спряха с жива верига частния съдебен изпълнител, дошъл да направи опис на 30 апартамента.

Редакцията на вестник Преса е избрала за водеща публикация тази сутрин "ултиматума" на ДПС към премиера Бойко Борисов за оставка на Москов заради ксенофобските и лъжливи твърдения за нападения над лекари или вот на недоверие. Вестникът цитира отговора на здравния министър: "Звучи ми някак фарсово".

Капитал Daily помества начело нови нападки срещу председателя на Комисията за финансов надзор: Бивш сътрудник на Стоян Мавродиев е разработван за търговия с дрога. Бизнесменът Красимир Тошев е бил обект на разследване от американската агенция за наркотиците DEA, пише вестникът.

Дума пише във водещия си материал за милиони за фирми около Плевнелиев и Прокопиев. Фирми и лица, свързани с президента Росен Плевнелиев и собственика на "Икономедия" Иво Прокопиев, ударно усвояват милиони от оперативната програма "Конкурентоспособност", е установило разследване на вестника. Около 100 милиона лева са предназначени за проекта "Научно-технологичен парк" в София. Голяма част от строителството и консултантските услуги са поверени на въпросните фирми, твърди вестникът. Подробности за планираната пенсионна реформа могат да бъдат открити на 4-та страница на левия вестник. /БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg