EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Персонални промени в "Топлофикация-София" ЕАД

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Персонални промени в "Топлофикация-София" ЕАД

mail10:30 | 10.12.2010прегледи 3130 коментарикоментари 0


От петима души ще се избират тримата членове на съвета на директорите на "Топлофикация-София" ЕАД, научи БТА от Столичния общински съвет. От 22 октомври до вчера съветниците от ГЕРБ са се срещали и разговаряли с над десет души - кандидати за членове на съвета на директорите, от които след обсъждания са останали пет имена.
Сред кандидатите има и двама, които и в момента работят в дружество - единият е заместник-изпълнителният директор по финансово-икономическа и търговска дейност Стоян Цветанов, който освен икономическата си специалност, има и магистратура по журналистика. Другият е ръководителят на отдел "Реконструкция и модернизация" Васко Павлов, чиято трудова биография в "Топлофикация-София" е започнала още през 1990 година като оператор на турбогенератор и с малки прекъсвания е работил 17 години в дружество.
Кандидат за член на съвета на директорите на столичната топлофикация е и изпълнителният директор на "Юробанк И Еф Джи България" (Пощенска банка) - Петя Димитрова.
Служител на "Марица Изток 1" също е сред кандидатите за член на съвета на директорите. Любен Параланов е работил в началото на 90-те в ТЕЦ "Бенгази-Север" в Либия, а след това близо десет години в системата на НЕК. Последната му работна позиция е като ръководител по опазването на околната среда и разрешения за изграждане на ТЕЦ "Ей и Ес - 3С Марица Изток 1".
За член на съвета на директорите на софийската топлофикация кандидатства и Огнян Нечев, който в момента е служител на "ЧЕЗ-България" и е началник на отдела за регулаторен мениджмънт и бизнес развитие. В трудовата биография на Нечев е и работата в ДКЕВР като началник на отдел "Анализи и прогнози" през 2000-2001 година, както и в института по ядрени изследвания и ядрена енергетика на БАН от 1988 до 1993 година.
От всички кандидатите групата съветници на ГЕРБ ще номинира трима, които Столичният общински съвет трябва да утвърди чрез гласуване на предстоящата си последна сесия за тази година - 16 декември. След избирането на съвета на директорите, те трябва да изберат един от тях, който да заеме поста изпълнителен директор на "Топлофикация-София".
Топлофикационното дружество беше прехвърлено през лятото на тази година от 100 процента държавна собственост на 100 процента общинска собственост.
Съветниците от ГЕРБ предложиха нов състав на съвета на директорите на 21 октомври, но след изнесена в залата на общинския съвет информация от страна на бившия член на съвета на директорите и общински съветник от БСП Георги Кадиев за двама от кандидатите - Петър Илиев и Петър Димитров, те оттеглиха кандидатурите.
По-късно стана известно, че информация за злоупотреби от страна на Петър Илиев като началник отдел в "Булгартрансгаз" ЕАД е опровергана ден преди заседанието, на което Кадиев прочете данни от одитния доклад, със становище за прекратяване на образованото дознание поради липса на данни за престъпление.
Обвиненията към другия кандидат - Петър Димитров, бивш директор на ТЕЦ "София изток" за непрофесионализъм също бяха опровергани от страна на председателя на Столичния общински съвет.С избирането на новия състав на съвета на директорите ще бъдат освободени досегашният изпълнителен
директор Петко Милевски и членът на съвета на директорите Любка Георгиева, която е представител на държавата в борда. Мястото на третия член на съвета, заемано преди конституирането на правителството на Бойко Борисов от съветника от БСП Георги Кадиев, остана вакантно до прехвърлянето на дяловете на дружеството на общината.
Основната задача на новият борд на директорите ще е да се набележат и изпълнят краткосрочни оздравителни мерки за столичната топлофикация, която от една страна има дългове към "Булгаргаз", а от друга - повече от тази сума несъбрани вземания от абонатите си.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg